Bedøm artiklen

Hvis du går med tanker om at renovere din bolig, er dørene et godt sted at starte. Det er et mindre omfattende projekt end en tilbygning, men det kan ændre og øge følelsen af velvære i rummet, hvis man får valgt den rette løsning. Døre er en del af indretningen, hvis de er indvendige døre, mens de bliver en del af det samlede arkitektoniske udtryk, hvis der er tale om yderdøre. Og ser døren godt ud og er af god kvalitet, giver det boligen en langt højere værdi.

 

Praktiske overvejelser i forbindelse med nye døre

Rent praktisk er der nogle vigtige overvejelser ved køb af ny dør. Det er en god idé at starte med en opmåling, da det kan give en idé om prisniveauet. For er det standardmål kan man ofte gøre det billigere end ved specialfremstilling. Man måler fra væg til væg, hvorefter man fratrækker 25 mm til en fuge. Er det en yderdør, der skal udskiftes, kan der være energikrav til, at den skal være velisolerende og tæt for at undgå varmespild. Man skal derfor kigge efter dørens U-værdi, der helst skal være så lav som muligt, da den måler varmetab gennem døren. I tilfælde af fejl og mangler sikrer en DVV-mærket dør dig garanti.

 

Vælg døren i en passende stil

For at give en følelse af kvalitet i din bolig, er det vigtigt, at dørene passer til bygningen. Derfor skal man være bevidst om, om det er et typisk parcelhus, en murermestervilla eller en gammel herskabslejlighed, man bor i. Et parcelhus har ofte enkle og tynde døre i mørke farver. De kan udskiftes til en lysere og lidt tungere dør. En murermestervilla er typisk indrettet med fyldningsdøre, hvilket også er mest passende hertil. De fås både i MDF-plader eller fyrretræ, og samme stil er god til en herskabslejlighed.

Se også:
  Til dig der mangler mere plads til dine ting