Bedøm artiklen

Overvejer du at tage en rejse til Polen? Som land er Polen rig på kultur og historie, der venter på at blive udforsket. Et af de skjulte juveler i Polen er byen Poznan, men det er langt fra den eneste destination, der formentligt vil overraske dig positivt. Læs og få her tips og tricks til din rejse til Polen.

Byen Poznań

Det er en by med en rig historie, som byder på en unik blanding af gammelt og nyt. Start din rejse med at opleve den gamle bydel, hvor farverige bygninger og charmerende torve tager dig tilbage i tiden. Særligt deres katedral er byen kendt for, grundet dets arkitektur, der har stået i århundreder. Hvis du er historie- eller kulturinteresseret, så er det en mulighed at rejs til poznan med vindroserejser.

Kunst og kultur i hovedstaden

Warszawa, hovedstaden i Polen, er et kulturelt knudepunkt fyldt med museer, kunstgallerier og teatre, hvilket er et andet muligt rejsemål. Du kan besøge det kongelige slot eller tage på en tur til Wilanów-paladset og se dets smukke haver. Byen er også hjemsted for et blomstrende natteliv og et pulserende restaurantliv, så der er nærmest altid noget at opleve.

Polsk mad, som du kan prøve at smage

Polen byder på mange lækre retter og specialiteter, der er værd at smage på. Her er nogle af de mest populære polske retter, du bør prøve, hvis du f.eks. besøger poznan.

  1. Pierogi er fyldte dumplings, der kan være fyldt med alt fra kartofler, ost eller med kød. Det er en af de mest ikoniske polske retter, der findes i utallige variationer.

  2. Placki ziemniaczane er kartoffelpandekager, der er sprød og serveres ofte med en creme.

  3. En slags polsk sandwich, som er særlig kendt, er Zapiekanka, der normalt er lavet af en halv baguette, toppet med svampe, ost og andre ingredienser og derefter bagt.

Se også:
  Sådan sørger du for at din bil kan køre