Bedøm artiklen

Du gjorde det! Du har fået dit første fuldtidsjob, og er nu officielt blevet rigtig voksen. Det er fantastisk fedt, men hvad nu? Hvad gør du? Med jobbet følger en masse ansvar, og nogle forskellige ting, som man skal have styr på, som man ikke behøvede tilbage i det gode, gamle studiedage. Artiklen her vil hjælpe dig lidt på vej mod at få et overblik over, hvad er a-kasser er, og hvorfor det er en god ide at være medlem

Bliv medlem af en a-kasse

Det er vigtigt at blive medlem af en a kasse. A-kasser står for arbejdspakke, og det er dem der udbetaler dagpenge, hvis du nu skulle miste dit dejlige fuldtidsjob. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, så kan du ikke få dagpenge, og må nøjes med den noget lavere kontanthjælp. For at få udbetalt dagpengene, har a-kasserne dog nogle krav du skal opfylde. Eksempelvis skal du have min. 1 års anciennitet – du skal altså have været medlem af a-kassen i min. 1 år. Derudover skal du også have haft arbejde i min. 52 uger inden for de sidste 3 år, medmindre du nyligt har færdiggjort studie.

Hvad koster det at være medlem af en a-kasse?

A-kasser varierer i pris, og derfor at det i god ide at sammenligne priserne, som du kan gøre via. linket tidligere. Der kan være en del penge at spare i længden, da medlemsprisen skal betales månedligt over mere eller mindre hele dit aktive arbejdsliv. Betaler du eksempelvis 500 kr. måneden og arbejder i 40 år, så vil du i alt bruge 500*12*40=240.000 kr., men hvis du betaler 100 kr. mindre om måneden, vil du “kun” komme af med 192.000 kr. – altså næsten 50.000 mindre!

Se også:
  Hold din næste konference lige midt i Danmark