Bedøm artiklen

Når du som iværksætter endelig er kommet i gang og har fået opbygget noget, som du er stolt af, så handler det i første omgang om også at få opbygget en kilde til indtjening. Dette er grundlaget for, at du kan fortsætte med iværksætteriet. Hvis det ikke er muligt at forøge indtjeningerne på nuværende tidspunkt, fordi du stadig er tidligt i forløbet, så er der heldigvis andre veje, som du kan gå. I denne situation bør du i stedet forsøge at holde din omkostninger nede.

Indret kontoret på økonomisk vis

Når du skal indrette dit kontor, kan det hurtigt blive en dyr affære. Det kan specielt slå et hul i økonomien, hvis der er flere ansat. Hvorfor ikke kigge på brugte møbler, eller hvad med en brugt kaffemaskine til kontoret?

Led efter gratis alternativer

Der er naturligvis forskellige typer af udgifter alt efter, hvilken branche din virksomhed befinder sig i, men der er alligevel elementer, der går igen. For eksempel er udgifter til en bogholder eller revisor noget af det, der tynger økonomien hos mange virksomheder.

Hvis økonomien ikke rækker til at ansætte en medarbejder til at stå for regnskabet, så må du gøre det selv. Dette behøver heldigvis ikke være en umulig opgave, for du kan sagtens finde et gratis regnskabsprogram, som du bliver glad for.

Husk at gemme alle kvitteringer og bilag, så du er klar til at indføre det hele i det regnskabsprogram, som du vælger. Hvis du ikke føler, at du har overskud til dette, kan du alternativt se på Tjekrevisor.dk for at se, om de kan varetage opgaven for dig.

Se også:
  7 gode grunde til at bruge en professionel tekstforfatter

Hæv kvaliteten ved outsourcing

Du kan med fordel forsøge at outsource dele af din virksomhed, hvis det giver mening for dig. Fordelen er, at du får mere tid til at fokusere på der, hvor dine kompetencer er, og du får et godt resultat, da en ekspert løser opgaven for dig. Ulempen er dog, at du forøger dine udgifter ved at hyre en anden til at varetaget arbejdet for dig.

Dette er altså en situation, hvor du er nødt til at vurdere fordele og ulemper for at finde ud af, om det giver mening for dig og din virksomhed. Der er ikke noget rigtigt og forkert svar, men for nogle kan det være alle pengene værd, at man får mere tid til sit eget område, hvor man er ekspert.

Minimering af telefontid

For mange virksomheder går der en rigtig stor del spildtid til diverse telefonsamtaler. Derfor kan det være en fordel at analysere sine telefonsamtaler for at finde ud af, om man har en tendens til at spilde tiden. Går der for eksempel for meget tid med small talk, bør man arbejde på at minimere dette. Har man en tendens til at skulle forklare tingene flere gange, så er det måske kommunikationsevner, som man skal arbejde med.