Bedøm artiklen

Vores hjem er vores base, og det er derfor vigtigt at vi skaber gode og trygge rammer for os selv. Mange bruger ikke tiden på at gøre hjemmet så behageligt og hjemmeligt som overhovedet muligt, fordi de mener at det er noget som kommer af sig selv. Men en base er noget du selv skal skabe, og du kan lære mere om det her i artiklen.

Gør hjemmet behageligt med velkendte dufte

For mange er det en fantastisk følelse, efter en lang arbejdsdag at komme hjem. Det er vores hjem vi forbinder med tryghed og ro. Det er et sted hvor vi kan være helt os selv. Eller er det? Alle individer har brug for et sted som de kan kalde deres base, hvor de kan være helt sig selv. Hvis ikke du har den følelse i dit hjem, hvad mangler du så? Det kan især være svært hvis du lige er flyttet ind i et nyt hjem, pludselig at skulle finde sig tilpas og vænne sig til, at det nu er dit hjem. Selvom du måske hele tiden har haft et ønske om at flytte, så kan det i praksis være svært at vænne sig til de nye omgivelser. Det er derfor vigtigt at du gør hvad du kan, for at skabe det hjem du selv ønsker.

Der findes mange måder at gøre dette på, men en af disse er blandt andet ved at skabe noget familiært og trygt, ved en ny situation. Dufte er f.eks. kendt for at forbinde sig med minder, så derfor kan du med fordel overveje at investere i æteriske olier som kan komme i din diffuser. På denne måde vil du kunne dufte nogle af disse familiære dufte i dit nye hjem. Disse dufte vil derfor knytte sig til nye, gode minder.

Se også:
  Hvad betyder et nyt tag for huset?

God energi er afgørende

Et hjem kan synes meget stille og utrygt i starten, og det er derfor det er op til os selv, at gøre en forskel. Et hjem bliver ikke automatisk hjemmeligt, det er noget vi selv er herre over. For nogen kan det hjælpe at købe nye møbler, eller bruge nogle af dem du allerede har, så det skaber en fornemmelse af noget bekendt. Det handler om at få god energi i dit hjem, og derved forbinde den nye tilværelse med noget godt. Det kan tage tid, og selvom du måske oplever, at tilvænningen er sværere end forventet, så skal du vide, at det ikke er umuligt. Det er okay at det tager tid, for det er trodsalt et helt nyt sted, som skal gøres til dit hjem. Det er ikke noget vi ”bare” gør.

Det tager tid at vænne sig til nye ting

Men selvom det kan være skræmmende, så er det vigtigt at huske, at det er godt med forandring en gang imellem. Der er jo en grund til, at du er flyttet ind i et nyt hjem. Du savner muligvis det gamle på nuværende tidspunkt, men det vil ikke blive ved med at være sådan. Køb en diffuser, som ikke blot giver dig behagelige dufte i hjemmet, men det skaber også en vis ro i kroppen. Derefter bør du huske på, at de fleste ting på sin vis kræver tilvænning, og at det hele i sidste ende nok skal gå fint. Så længe du giver det en chance og virkelig prøver at gøre det nye til din base, så vil du med tiden se gode resultater og være glad for dit valg. I sidste ende handler det om at du skal have en ny rutine og hverdag, og det kan godt synes skræmmende. På sigt vil du dog med garanti blive glad for din beslutning.