Bedøm artiklen

Er du på udkig efter dit nye drømmejob eller har du netop færdiggjort din uddannelse og skal nu ud på arbejdsmarkedet? Så har du måske brug for et par gode råd om jobsøgningen med på vejen. Det kan nemlig være en stor udfordring at finde et nyt job. Man skal søge jobopslag, sende utallige ansøgninger og foreberede sig til samtaler. Det kan være en stor mundfuld, så herunder får du et par tips til en bedre jobsøgning.

5 tips til jobsøgningen

 1. Udnyt dit netværk.
  Lad alle i din omgangskreds vide, at du står uden arbejde. Før du ved af det, er der måske nogen der leder efter en medarbejder som dig.
 2. Mød personligt op.

I stedet for at sende en ansøgning over mail ligesom alle de andre, så kunne du eventuelt møde op med den for at aflevere den fysisk. Hvis du ansøger om et job langt væk, så kan du også lave en video. Det viser initiativ og det falder arbejdsgiveren for.

 1. Hav et godt fokus i ansøgningen.
  Når du skriver ansøgningen, så er det vigtigt at have en god vinkel. Du skal ikke skrive for bredt og sige, at du kan det hele. Forsøg i stedet for, at snævre dig ind på netop det, der gør dig særlig.
 2. Vis personlighed.

Det er afgørende for din jobsøgning, at du viser, hvem du er. Skal du konkurrere mod mange andre ansøgere, så er det essentielt, at du har en personlighed, der skiller sig ud.

 1. Vær modig til samtalen.
  Bliver du valgt ud fra ansøgningen og kommer til samtale, så er det også her vigtigt, hvad du udstråler. Derfor er det vigtigt at være modig og turde vise, hvem du er. Skiller du dig ud, så bliver du valgt.
Se også:
  Traktorfræsere kan fås i mange forskellige størrelser

Vær foreberedt på at gå ledig

Når du er jobsøgende, så er det vigtigt ikke at lade sig slå ud. Vær derfor foreberedt på at gå ledig, og husk at være tålmodig. Så kommer der nok et job, der er perfekt til dig en dag. En anden måde du skal foreberede dig på ledighed er ved at melde sig ind i en a-kasse. Er du studerende, skal du faktisk gøre det et år inden din uddannelse er slut. Vil du have mere information, så læs mere om a-kasse her.