Bedøm artiklen

I en hektisk hverdag, hvor jobs skal passes, børn skal hentes, varer skal købes og mad skal laves, kan det være svært at finde tid og overskud til at pleje forholdet. Derfor kommer vi her med 3 tips til, hvordan I får mere tid til hinanden i sommerferien.

Send børnene ud af huset

Selvom det naturligvis er vigtigt at være sammen med sine børn, kan det gavne jeres forhold, at I for en kort stund sender børnene ud af huset, så I udelukkende kan fokusere på hinanden. Det kan blot være et besøg hos bedsteforældrene, eller et længere ophold som eksempelvis DGI-lejr eller fodboldskole. Børnene får en fed oplevelse ud af det fyldt med sjove aktiviteter, nye venskaber, og tid til at dygtiggøre sig inden for sin yndlingshobby eksempelvis fodbold.

Lav pligterne sammen

Har I gemt nogle af de huslige pligter til ferien, er det en god idé at lave dem i fællesskab. I stedet for at begynde i hver jeres ende af hjemmet med opvask, rengøring og tøjvask, så prøv at lave det sammen i stedet. På den måde kan I gøre de sure pligter meget sjovere, og selvom det ikke nødvendigvis er den hurtigste måde at udføre pligterne på, kan det være den mest gavnelige for jeres forhold. Når din mand vasker gulv i køkkenet, så sæt dig på køkkenbordet og fold vasketøjet imens. Det gør en stor forskel, at man gør tingene sammen og hjælper hinanden.

Stil hinanden spørgsmål

Ofte glemmer vi at stille spørgsmål til hinanden i en hektisk hverdag, hvor tingene kører på rutinerne, og derfor er en ferie den perfekte mulighed for at få spurgt ind til hinanden. At stille hinanden spørgsmål, bringer folk sammen, og det er vigtigt at holde nysgerrigheden og interessen ved lige, ellers risikerer I at blive fremmede for hinanden.

Se også:
  Dansk jul i USA

En helt konkret øvelse er, at I hver især skriver 10 spørgsmål ned og blander dem i en skål. Herefter sætter I et stopur på en time, og i denne time skal I begge svare fuldstændig ærligt på alle spørgsmål. Det kan være grænseoverskridende i starten, men det kan helt sikkert bringe jer meget tættere på hinanden.

Følger I disse råd, undgår i forhåbentlig at skulle sætte jer ind i statens nye system for skilsmisser.

Læs desuden mere her, hvis du ønsker tips til, hvordan du får mere tid og overskud til hele familien.