Bedøm artiklen

Står du overfor at skulle være mor eller far, eller trænger dit barn eller din baby efterhånden til noget nyt sengetøj, så er der et par ting, du skal overveje, før du køber et helt nyt sæt. Vi – både voksne og børn – bruger rigtig meget tid under dynen, og det er derfor godt at bruge noget tid på at finde det rigtige sæt baby sengetøj til dit barn. De fleste vil sige, at sengetøj først og fremmest skal være blødt, og det er også helt rigtigt, men det er også vigtigt, at det er af gode og holdbare materialer, og at kvaliteten også holder, så sengetøjet kan sendes videre til bror eller søster, når den tid kommer.

Gå efter det rigtige materiale

Når du skal kigge efter sengetøj til junior, så er det vigtigt at kigge på det materiale, som sengetøjet er produceret i. For at opnå den bedste komfort for dit barn, er det en god idé at finde et sæt, der er lavet af 100% økologisk bomuld. Det sørger både for, at dit barn kan putte trygt og blødt i sengen, men det er også med til at passe på den planet, som dit barn vokser op på. Hvis du stadig er i tvivl om kvaliteten af det sengetøj, som du har kig på til junior, så er det en god idé et kigge efter, om sengetøjet er oeko-tex 100 standard certificeret. Det betyder, at materialerne er internationalt godkendte, og I som familie kan være sikre på at undgå at udsætte jer selv for kemiske stoffer, der kan være skadelige for helbredet og miljøet.

Se også:
  Giv studenten den bedste gave

Et sjovt design til dit barn

At skulle vælge sengetøj er måske ikke det mest interessante – hverken for dig eller dit barn, men man kan i dag få rigtig mange forskellige sjove slags sengetøj til børn. Det kan tit og ofte være en kamp at skulle putte den lille om aftenen, men køber du et sengesæt med et sjovt design eller mønster, så er din chance for en rolig ’putning’ måske større, fordi det lige pludselig bliver sjovt at putte under sin flotte dyne. Mange af sættene fås med sjove motiver, der pirrer børnenes fantasi. Så kan de falde til ro, mens de opdigter små godnathistorier med dyrene eller bilerne på deres dyne. Til piger fås et flot lyserødt sæt med smukke svaner, og til drenge fås et lyseblåt sæt med seje traktorer på. Er det ikke tingen for dit barn, så kan man også købe farverige sæt med de populære æbler eller mere farveneutrale sæt med små giraffer.

Som forælder handler det om at skabe de mest optimale rammer for dit barn, så det trives – og det gælder også, når det kommer til søvnen. Med et økologisk sengetøjssæt til dit barn, sørger du for at give dit barn det bedste, så han eller hun får en god nattesøvn. At dit barn får den bedst mulige nattesøvn er nemlig vigtig, hvis dagen i morgen også skal være god.