Bedøm artiklen

Vejen til et sundt liv får du gennem en sund kost og daglig motion, samtidigt er det med til at forebygge livsstilssygdomme. Gennem en sund og varieret kost får kroppen de vigtige næringsstoffer og energi den har brug for. Disse næringsstoffer fungerer som kroppens byggesten, og er med til at kroppen fungerer optimalt, og reducerer risikoen for livsstilssygdomme. 

Hvad er sund kost 

En sund kost bør ikke være fanatisk eller restriktiv, intet bør være forbudt at spise. Det handler i sin helhed om at spise de rigtige mængder fordelt ud over hele dagen. Men hvad bør en sund kost så bestå af? Sørg for at spise varieret og ikke for meget, stop inden du er overmæt. Spis plante rigt, men flere grøntsager end frugt. Varier dine proteiner, der er mere end bare kød, spis også fisk og bælgfrugter. Dine kulhydrater skal helst være fuldkorn, vælg magre mejeriprodukter og tilbered maden planteolie. Sidst men ikke mindst sluk tørsten i vand, og spis mindre af det søde, salte og fede. 

Hvad menes der med daglig motion

Ja, der er sundt med daglig motion, men det betyder hverken at du skal bruger 2 timer om dagen i et træningscenter eller løbe 30 kilometer hver dag. Derimod betyder det at du som voksent minimum skal være fysisk aktiv i 30 minutter om dagen. Aktivitetsniveauet skal være moderat til høj intensitet, og kan opdeles men skal som minimum have en varighed på 10 minutter. To gange om ugen skal du dyrke høj intensitet motion i minimum 20 minutter varighed. 

Hvilken motion skal du vælge 

Husk at al bevægelse tæller, derfor kan du lige så godt få motion gennem noget du synes er sjovt. Det kan være rask gang, løbeture, fitnesshold eller andet du synes er sjovt. Men med al motion, er det vigtigt at være realistisk. Hvis du ikke dyrker motion regelmæssigt, er det vigtigt at starte let ud, så du undgår at overbelaste kroppen eller pådrage skader. 

Forebyggelse og behandling når skaden er sket 

Er du så uheldig at pådrage dig en skade, er behandling ved Fysioterapeut Vejle et godt valg. Fysioterapi er yderst effektiv til at behandle allerede opstået skader og forebygge nye. En fysioterapeut kan hjælpe med lindring af smerter gennem manuelle behandlingstekniker og træningsøvelser. 

Se også:
  De bedste tips til sportsbetting