Bedøm artiklen

Særligt i ferietiden er antallet af indbrud højt –mens familien er taget afsted for at nyde feriedagene, er det nemt for indbrudstyve at komme ind i hjemmet. Selvom der altid vil være en risiko for indbrud, når man ikke er hjemme, er der alligevel nogle ting, du kan gøre for at holde tyvene væk. Læs med og mindsk risikoen for tyveri med disse simple tricks.

Få en ekstra lås på yderdøren

Første råd er at fåen ekstra lås påyderdøren. En ekstra lås er ikke bare med til at skræmme tyven væk. Forsøger nogen at bryde ind, bliver det dobbelt såsvært med 2 gode låse pådøren. Derfor er det værd at investere i en ekstra lås –  gerne til alle yderdøre i hjemmet. Kontakt låsesmeden og find ud af, hvilke låse, der passer bedst til dit hjem. Bor du nær hovedstaden, kan du her finde hjælp hos en låsesmed i København.

Efterlad lidt rod

Mange har trang til at efterlade huset opryddet og rengjort, inden de tager afsted påferie. Tanken om at vende tilbage til rent og pænt hjem er tiltrækkende, men hvis du vil snyde tyven, skal du gøre det modsatte. Efterlad lidt opvask, lad der være lidt haverod udenfor og lad det gerne se lidt rodet ud i de forskellige rum. Rod signalerer, at der er liv i huset, og får tyven indtryk af, at der er nogen hjemme, er der en større sandsynlighed for, at tyven holder sig væk.

Få naboen til at parkere i indkørslen

Har du bilen med påferie, er det en god idéat fånaboen til at parkere i din indkørsel. En tom parkeringsplads er et tegn på, at husstanden ikke er hjemme. Holder der imidlertid en bil, ser hjemmet mere beboeligt ud.

Se også:
  Indret dit hjemmekontor optimalt

Installér lys, der automatisk tænder og slukker

Et andet godt trick er at tænde lys i hjemmet, mens du er afsted. Du kan selvfølgelig nøjes med at tænde et par lys og lade dem ståtændt hele tiden, men det er langt sværere for tyven at gennemskue, om nogen er hjemme, hvis de samme lys ikke er tændt hele tiden. Til dette formål kan du købe tænd- og slukure, som du kan indstille til at tænde forskellige lys påforskellige tidspunkter.