Bedøm artiklen

Sponseret: TRANSLYFT

Intet er så kedeligt for en virksomhed som at miste loyale medarbejdere til arbejdsskader, hvad end skader er opstået pludseligt som ved diskusprolaps eller over tid som ved slidgigt. Selv stillesiddende kontorarbejde kan belaste ansattes bevægeapparat (herunder nakke, ryg og ben), hvis de ansatte indtager en usund positur. Især er det dog ved produktions- og lagerarbejde, disse skader tit opstår.

Slip for uhensigtsmæssige løft i virksomheden

Hvordan forebygger du, at dine ansatte får skader som følge af for eksempel dårlig arbejdspositur eller gentagne manuelle løft af varer? Løsningen hedder løfteborde, fx sakse løfteborde med justerbar højde, varelifte eller almindelige sakselifte. Med disse teknologier undgår du mange foroverbøjede løft, og det bliver langt mere sikkert at hæve eller sænke varer på lageret for dine ansatte.

Indstil højden på dine løfteborde i flere niveauer

Sakse løfteborde kan du finde både med enkeltsaks, dobbeltsaks eller endnu flere led. Antallet af sakse har selvfølgelig betydning for, hvor højt løftebordet kan køres op, men antallet siger også noget om de niveauer i højde, du har at vælge fra, når du indstiller højden på dit arbejdsbord. Så du kan snildt finde et løftebord til den arbejdshøjde, som dine ansatte står med på fabrikken eller lageret.

Vare- og arbejdslifte sikrer tryg lodret transport

Lifte kan du få til såvel varer som mennesker. Hvor varelifte og de lidt større godslifte har sideplader, der sikrer, at varerne ikke falder ud på vej op eller ned, har arbejdslifte gelændere, så der ikke er en risiko for, at ansatte falder heller. Ved at gå over til at bruge denne type lifte i virksomheden kan du derfor skære drastisk ned på skader på varer og ansatte, der ellers ville koste din virksomhed dyrt.

Se også:
  Sådan får du mere frihed i virksomhedens budget

Hold høj hygiejne med løsninger i rustfrit stål

Hos TRANSLYFT, der blev linket til ovenfor, kan du finde løsninger i rustfrit stål, der er nemme at gøre rene med lidt sprit. Det gør dem eftertragtede i miljøer, hvor du enten ønsker høj renhed for at undgå glidefare eller kontaminering af produkter. Fx har de swingloadere til at tømme containere uden uhensigtsmæssige løft og rustfrie rullevognsløftere, palleløftere og desuden arbejdsplatforme.

Strømlin produktionen med rullebaner

Hvis du ønsker strømlinet produktion, kan en anden relevant løsning være løfteborde med rullebane indbygget, så dine ansatte ikke blot sparer tid på at gå frem og tilbage med emner, men også undgår at løfte emner fra én arbejdsstation til en anden. Produktionsvirksomheder vil ved at få disse borde kunne undgå mange løft langs produktionskæden. Færre løft betyder færre gentagne belastninger.

Undgå tab af medarbejdere som følge af arbejdsskader

Der er ingen grund til at have et arbejdsmiljø, hvor de af dine ansatte, der har været mest loyale over for virksomheden og arbejdet for dig i en årrække, belønnes med arbejdsskader som følge af enten slid eller ulykker, hvorefter de må gå ned i timer eller helt stoppe i virksomheden og tage deres opnåede viden med sig. Investér i løfteborde, så du undgår skader, der koster medarbejdere.