Bedøm artiklen

Langt størstedelen af dem, der har prøvet at boltre sig på en paintballbane, kan nikke genkendende til, at det er en af de mest adrenalinsusende oplevelser, de nogensinde har prøvet kræfter med. Hvis man imidlertid ikke har prøvet paintball før, er der ofte et par spørgsmål omkring konceptet, der kan trænge sig på. Denne lille guide kan forhåbentlig besvare et par af disse og samtidig bidrage med et par nyttige informationer omkring sporten.

Paintballkonceptet

Da reglerne først blev udarbejdet i 80’erne, må paintball siges at være en relativt ung sport. Den er dog på kort tid blevet enormt populær, og det er med god grund. Paintball giver mulighed for en intens action-oplevelse, der ikke kan matches andre steder. Man spiller i hold på diverse baner, og teamwork er uhyre vigtigt i forbindelse med paintball. Derfor er paintball bl.a. genialt i forbindelse med teambuilding-kurser, der har samarbejde i højsædet. Udstyret består af dragter, maske og pistol. Dragterne giver ofte anledning til spørgsmålet, om det gør ondt at blive ramt. Svaret må i princippet være ’ja’, men idet kroppen er så adrenalinfyldt, er det for det meste begrænset, hvor meget man kan mærke i situationen.

Værd at vide

Mange tror fejlagtigt, at paintball er en dyr fornøjelse, som først er tilgængelig for større grupper i forbindelse med fødselsdage, polterabends osv. Det er ikke altid tilfældet, da mange paintballbaner tilbyder aktiviteter for grupper ned til 6 personer. I betaler selvfølgelig en startpris for at bruge banen, men prisen afhænger mest af jeres kugleforbrug. Da der er smæk på våbnene, er det vigtigt, at I hører efter paintballinstruktøren og respekterer reglerne, så der ikke sker nogen dumme uheld. Når I skal finde banen til den action-spækkede dag, kan det være lidt svært at indkredse feltet, da der findes en del baner i Københavnsområdet. Her kan I overveje jeres behov, priser osv. Et godt bud kunne imidlertid være Kongelunden, som tilbyder flere forskellige fede spil og baner til overkommelige priser.

Se også:
  Ting du skal huske, når du flytter hjemmefra