Bedøm artiklen

De fleste af os vil i løbet af livet opleve at få ondt i kroppen pga. alderens mén, men mange af disse smerter kan blive lidt nemmere at holde ud, hvis du søger hjælp til at lindre dem. Det er ikke udelukkende medicin, der hjælper på smerter. Det kan fx være en fysioterapeut.

Vær opmærksom på problemet

Nogle problemer, især smerter i kroppens muskler og led, kan forværres, hvis ikke du er opmærksom på dem og søger den professionelle hjælp, lige når det kommer. Venter du for længe, fordi du glemmer at gøre noget ved det eller vil se, om det går over af sig selv, kan smerten vende tilbage værre end før og muligvis ikke rettes op på samme niveau længere. Derfor er det væsentligt, at du bemærker det, hvis du oplever en gene. Bor du i Svendborg, kan du for eksempel finde en fysioterapeut hos Svendborg Klinikken. Du kan desuden hurtigt klikke her og komme ind på Svendborg Netavis, hvor du kan læse nyheder og pressemeddelelser m.m.

Tag tilbage ved tilbagevendende smerte

Det er garanteret en lettende følelse at have afhjulpet problemet én gang ved et forløb hos en fysioterapeut. Derefter håber man som regel, at problemet holder sig på afstand. Det håb kan få nogle til at benægte det, hvis smerten så småt dukker op til overfladen igen. Mind i sådan en situation dig selv eller din kære, der ikke har lyst til at søge hjælp endnu en gang, om, at det er at gøre sig selv en bjørnetjeneste at holde den nødvendige behandling fra døren så længe som muligt.

Se også:
  Løbeturen som et frirum

Skift behandler

Oplever du, at dit fysioterapeutforløb ikke gør en stor nok forskel for dine gener, kan du skifte enten behandler eller behandlingsform. Måske er fysioterapeut ikke den rette medicin, og så må du se dig om efter andre muligheder.