Bedøm artiklen

Nu til dags er det næsten umuligt at bruge sin telefon eller computer, uden at internettet er involveret. Derfor bliver der også et konstant større behov for, at internetforbindelser er hurtigere og mere stabile. Synes du, at dit internet kunne være bedre, når du eksempelvis streamer eller gamer? Så læs her, hvordan du vælger den – for dig – bedste internetforbindelse.

Sponsoreret indhold

I en digital verden, som konstant kræver mere online tilstedeværelse, er der mere end nogensinde før behov for, at man har en hurtig og stabil internetforbindelse.

Du har måske haft den samme internetaftale i flere år og tidligere været tilfreds med den? I takt med at der over årene er kommet flere elektroniske enheder i hjemmet, flere sociale platforme man skal være til stede på, og forskellige streamingtjenester og spil som skal ses og spilles, så er din internetforbindelse måske ved at være lidt outdated.

Oplever du, at hjemmesider er lang tid om at loade, eller at din streamingtjeneste begynder at hakke, når hele familien er på nettet samtidig? Så er det måske på tide at undersøge, hvad du ellers har af muligheder i forhold til internetforbindelser.

Start med en hastighedstest

For at finde ud af, hvor stort dit internetbehov er, kan du tage en hastighedstest af din nuværende internetforbindelse. Med en hastighedstest får du et reelt billede af, hvor god din internetforbindelse er, om du får det du betaler for, og om du har behov for højere internethastighed.

Hastighedstesten måler, hvor hurtig din up- og downloadhastighed er, og du får her allerede indikationer på, hvad du skal søge efter i en internetaftale. Du skal dog huske på, at en hastighedstest kun fortæller dig, hvordan din internetforbindelse er her og nu, og der kan være flere faktorer, der kan påvirke din internethastighed. For at få den mest præcise måling af din internethastighed kan du sætte computeren direkte til din router, slå WiFi fra og lukke alle åbne programmer på computeren.

Se også:
  Hvilken bank skal jeg vælge?

De fleste forbrugere har oftest brug for, at downloadhastigheden er større end uploadhastigheden, hvilket også er sådan, mange internetaftaler er konstrueret. Download sker hver gang du henter data, streamer film eller musik, besøger hjemmesider eller downloader filer.

Dog er mange også afhængig af en høj uploadhastighed, selvom de måske ikke er klar over det. Hvis du fx arbejder hjemmefra, hvor du tilgår arbejdets netværksdrev og sender filer til kolleger, er det relevant for dig at finde en internetløsning med en hurtig uploadhastighed.

Er du gamer, er internethastigheden også afgørende for spiloplevelsen, da den har betydning for hvor lav en ”ping”, du har. Ping indikerer, hvor hurtigt data sendes fra spilserveren til spillerens enhed, og tilbage igen. Derfor er det bedst at have så lav en ping som muligt, så spillet opleves mere flydende. Jo højere internethastighed – jo lavere ping.

Valg af internetforbindelse

Når du har afdækket dit behov for internethastighed, skal du vælge hvilken slags internetforbindelse du ønsker.

Der er god sandsynlighed for, at du på nuværende tidspunkt får dit internet gennem de traditionelle kobberkabler. Hvis du har et lavt internetforbrug kan en kobberkabelforbindelse være tilstrækkelig, men vil du gerne have lynhurtigt og ikke mindst stabilt internet, så skal du forsøge, at få dit internet via en fiberforbindelse.

Med en fiberforbindelse får du ikke kun højere internethastigheder end ved en traditionel kobberkabelforbindelse, men up- og downloadhastighed vil ofte være den samme. Det betyder, at du har en lynhurtig forbindelse, uanset hvad du foretager dig på internettet. Det er derfor vigtigt, at du afdækker din husstands internetbehov, når du skal vælge en internetløsning, og et godt sted at starte er altid med en hastighedstest.