Bedøm artiklen

Der er visse møbler, som man vil se i nærmest alle hjem, uanset hvilket man træder ind i. Disse møbler tænker man naturligvis ikke særligt meget over, når de står i andres hjem, fordi de netop er så basale og ”essentielle”. Når det kommer til dit eget hjem, er det dog formentlig en ganske anden sag.

Vær med på noderne

Et af de møbler, du ikke til hverdag skænker mange tanker, men som du – ved fornøden opmærksomhed – godt kunne forestilles at have en trang til at udskifte med jævne mellemrum, er din sofa. Sofaer relativt dyre, så det er ikke et møbel, du skifter ud hver andet år eller lignende. Tværtimod skifter mange først deres sofa med ti års mellemrum eller endda mere.

På ti år sker der trods alt meget med indretningsstile, og hvad der kan anses for værende moderne. Derfor vil du efter ti år nok gå efter noget helt andet end den gamle sofa. Ved du ikke, hvad det kan være, vil du kunne blive inspireret her.

Vinkelsofaer

Et træk ved nogle sofaer er, at de har vinkler; De er bl.a. hjørnesofaer og trevinkelssofaer. Det vil garanteret også passe ind i dit hjem med en hjørnesofa. Det kan ovenikøbet spare plads, at der ikke er to separate sofaer, men én sofa til gengæld med en vinkel.

Det praktiske aspekt

Du vil sandsynligvis kunne erfare, at det vil være en fordel at have en sofa af et vandafvisende og glat materiale i modsætning til et tekstilbaseret materiale – fx velour – hvis du har kæledyr. Er uheldet ude vil en sofa af kunstigt læder nemlig kunne vise sig at være mere praktisk og nemmere at rengøre.

Se også:
  Gode råd til indretningen af børneværelset

Hvis du køber en designersofa til mange penge, vil du desuden nok foretrække at lukke rummet af for børn og kæledyr uden opsyn.