Annonce
Det skal være trygt og sikkert at deltage i en bolighandel, uanset om man er køber eller sælger. Der er mange faldgruber i forbindelse med en bolighandel, men det bør ikke afskrække dig fra at sælge eller købe en bolig, da du nemt kan undgå faldgruberne.
1. Gør brug af en ejendomsmægler og advokat
Er du bange for at blive snydt, så kan du med fordel hyre en ejendomsmægler og en advokat, da disse fagpersoner kan være med til at sikre, at alt forløber efter bogen. Du kan naturligvis spare penge ved at klare det hele selv, men spørgsmålet er, om du tør at tage chancen? Det er vigtigt, at alt bliver belyst og gennemgået, når det handler om køb og salg af boliger, hvorfor du bør hyre en ejendomsmægler og / eller en advokat. Du er i hvert fald sikret en tryg handel, hvis du har kompetente fagpersoner ved din side gennem hele processen.
Vil du gerne sælge din bolig hurtigst muligt, så skal du finde den bedste ejendomsmægler i dit lokalområde. Du kan med god samvittighed indhente tilbud fra forskellige ejendomsmæglere, da sammenligning af flere tilbud giver dig et godt beslutningsgrundlag. Føler du dig klar til at overdrage din bolig til en ny ejer, så læs mere om boligsalg her.
2. Lyt til din mavefornemmelse
Det er alfa omega, at du lytter til din mavefornemmelse, når du skal købe eller sælge en bolig. Føler du dig ikke tryg ved situationen, så skal du reagere på det, da det er alfa omega, at du ender med at indgå en handel, som du kan stille dig tilfreds med – både nu og i fremtiden. Siger din mavefornemmelse dig, at der er noget galt, så bør du tage en snak med din rådgiver. Det kan eksempelvis være, at du har modtaget et bud på din bolig, som ligger et stykke under din økonomiske smertegrænse.
Uanset hvad din mavefornemmelse siger dig, så bør du tænke dig om en ekstra gang, da forhastede beslutninger og ejendomshandel ikke passer sammen.
3. Få alle tilbud på skrift
Hvad enten du står og skal hyre en ejendomsmægler, boligadvokat eller en helt tredje fagkyndig person, så skal du sørge for at få alle tilbud på skrift. Det er korrekt forstået, at mundtlige aftaler er lige så bindende som skriftlige aftaler, men det er alligevel en fordel at få tilbuddene på skrift. Skriftlige tilbud bør være at foretrække, da der ikke kan opstå tvivl om, hvad et tilbud indeholder, når det står skrevet sort på hvidt.
4. Bevar din tålmodighed
Det er et stort plus at være tålmodig anlagt, når det drejer sig om bolighandel, da denne type handel er forbundet med mange tidskrævende processer. Du skal som boligsælger bevare troen på, at den rette køber nok skal dukke op snart. Danske huse er i gennemsnit til salg i 258 dage, før de bliver solgt, så der er måske slet ingen grund til bekymring.
5. Hav en plan B
Såfremt du er ved at sælge din bolig, men ikke har fundet en ny bolig endnu, så er det vigtigt, at du har en nødplan. En nødplan kan indebære, at du lejer et hus, indtil du har fundet en passende ejerbolig i det ønskede område. De fleste bankrådgivere anbefaler, at man sælger sin nuværende bolig, før man køber en ny. Den anbefaling bør du følge, hvis du vil undgå at sidde med mere end én husleje på samme tid.
Er du ved at sælge din bolig, og mangler du derfor snart tag over hovedet, så skal du på jagt efter en midlertidig lejebolig. Her kan du finde huse til leje, hvis det altså netop er en lejebolig, du er på udkig efter.