Bedøm artiklen

Det kan blive en dyr affære at bruge mobilen på ferien, som du gør herhjemme, hvis du ikke har styr på prisen. Der er stor forskel på, hvor meget data mobilselskaberne tilbyder kunderne at pakke i kufferten – og dermed også stor forskel på, hvilke gebyrer du kan risikere at komme hjem til.

Her får du tips til at undgå gebyrer og være online på ferien

1. Tjek din mobilpakke inden du rejser
Rejser er ofte forbundet med uforudsete omkostninger. Enten vejede kufferten 50 gram mere i lufthavnens check-in, eller også besluttede taxachaufføren at lege turguide, inden I nåede hotellet. Men udgifter du sjældent regner med, er dem, der er forbundet med din mobiltelefoni.

Tjek altid hvilke vilkår, du har i udlandet INDEN du rejser ud. Hvis du vil have et mobilabonnement med fri tale som er uden risiko for gebyrer, når du rejser ud, så læs mere her. Med et abonnement der inkluderer fri tale i EU, kan du tale lige så meget, du ønsker og stadig være garanteret, at du ingen ekstra gebyrer modtager, når du kommer hjem, så længe du befinder dig i EU.

2. Hvor meget mobildata har du i udlandet?
Mobilselskaber skelner typisk mellem mobildata i Danmark, i EU og uden for EU. Normalvis får du ikke den samme mængde data i udlandet, som du får i Danmark, fordi næsten ingen mobilselskaber tilbyder fri data i udlandet. Typisk vil datamængden uden for Danmark stå med småt, og kan være nem at overse.

Det er derfor en god idé at holde øje med, hvor meget data du normalt bruger i løbet af en måned og sammenlign med, hvor meget du må bruge i udlandet. Så ved du, om du skal nå at opgradere.

3. Husk, at du bruger data under hele din streaming  
Nogle gange kan det være en enkelt film i HD, der får databægeret til at flyde over. Applikationer som Instagram, YouTube, HBO, Netflix henter data ned på din telefon ligeså længe, du ser med. Det er først, når du aktivt lukker applikationen, at dataforbruget stopper.

Se også:
  Derfor skal din familie holde ferie i en feriepark

Husk at lukke dine applikationer, når du ikke længere ser med. På den måde har du en bedre kontrol over, hvad du bruger og kan undgå gebyrer for overforbrug.

4. Ændr din opløsning
Prisen på data bliver målt i mængden af KB/MB/GB, du bruger. På YouTube er det muligt at ændre i opløsningen og dermed spare på mængden af billeder, lyd og video, der hentes ned på din telefon. Hvis det ikke er muligt at skrue ned for kvaliteten, så er der ekstra grund til at være opmærksom på, hvad du bruger.

5. Brug Wifi når det er muligt
Hvis du vil være sikker på, at du ikke bliver fanget i ekstraregninger, så hop på wifi, så snart det er muligt.

Med ovenstående 5 tips slipper du for de værste gebyrer, når du rejser ud. Hvis du efter at have læst denne artikel er blevet interesseret i et mobilabonnement med fri tale og data i udlandet uanset hvor i EU du befinder dig så besøg www.duka.dk.