Bedøm artiklen

En sofa er i mange hjem et uundværligt møbel. Den er ofte et samlingspunkt for familien, et behageligt sted at tage sig en eftermiddagslur og et møbel som kan skabe en hyggelig stemning i din bolig. Når du skal på udkig efter din nye sofa, er det vigtigt, at du har tænkt på, hvad sofaen skal være for lige præcis dig. Det kan nemlig være svært at navigere rundt i butikkers og webshops uendelige muligheder.

Du kan gøre dig disse 4 overvejelser, som vil være med til at sikre dig, at du finder den helt perfekte sofa til din bolig.

Tænk praktisk

Når du skal vælge din sofa, er det vigtigt at tage nogle forholdsregler. Det kan være, at du har små børn, som gerne vil lege i sofaen. Det kan også være, at du har en hund, som har tendens til at hoppe op i møblerne. Det kan hurtigt blive en kedelig affære, hvis du har købt en helt ny sofa, som efter kort tid har pletter af hundepoter eller børneleg. Løsningen vil i så fald være, at du anskaffer dig en sofa, hvor det er muligt at rengøre og vaske betrækket.

Hvilken størrelse skal din sofa have?

Selvom du måske har forelsket dig i en 2-personers sofa i en smuk moderne nuance, bør du alligevel overveje, hvor mange mennesker, som skal bruge din sofa. Er I blot 2 personer, kan du sagtens vælge en lille sofa til at pryde dit hjem. Er I derimod mange, som skal være i sofaen på samme tid, bør du overveje at vælge en større sofa. Det kan være, at du har en stor stue, hvor en større sofa vil passe ind. Der findes mange forskellige modeller, hvad enten du er til en hjørnesofa, en modulsofa eller måske en sofa med chaiselong.

En moderne eller klassisk sofa?

Se også:
  Professionel hjælp i København

Som med så mange andre ting er materialer, farver og former på en sofa også udvalgt af nutidens tendenser. Du bør derfor overveje, om den sofa du vælger, er en sofa, du har lyst til at kigge på i flere år frem. Er du helt tosset med rosa, vil det være et hit. Men er rosa blot en farve, som du har kastet din kærlighed på i dette års udvalg af moderne farver, kan en mere neutral farve være løsningen. Et tip er, at du overvejer hvilket udtryk og hvilken indretning, som du godt kan lide, og beslutter dig ud fra det.

Kvalitet eller kvantitet?

Mulighederne for design, størrelse og materiale er mange. Det samme er prisen og kvaliteten. Før du skal købe din nye sofa, må du se på dine fremtidsudsigter. Er det muligt, at du flytter fra din bolig i den nærmeste fremtid, hvor der i den nye bolig måske ikke er plads til din sofa? Eller har du allerede drømmeboligen, hvor sofaen med garanti skal stå de næste 10 år? Når du vælger pris og kvalitet på din sofa, er det en god idé at overveje, hvilken kvalitet din sofa skal have, og hvor meget du har lyst til at betale for den.
Er der en chance for, at sofaen bliver skiftet ud med en ny efter et år eller to? Så har du måske ikke lyst til at investere hele din opsparing i det nye møbel. Leder du derimod efter en sofa, som du vil have i mange år frem? Ja, så kan det være en god idé at investere det ekstra for at højne kvaliteten. Du kan være sikker på, at i langt de fleste tilfælde, går pris og kvalitet hånd i hånd.