Bedøm artiklen

At være studerende kan på mange måder være sjovt. Man er ung, læser og bruger tid med venner. Men en gang imellem kan det selvfølgelig også være ret hårdt med alt det pres, man kan opleve, og så er det bare rart at kunne komme afsted på en ferie. Men hvilke muligheder har man så egentlig, når man er studerende, og måske ikke har den bedste økonomi i forhold til at tage på ferie? Det kommer der to meget forskellige bud på herunder, for det er nemlig muligt at komme afsted, også selvom det måske bliver på budget.

Den klassiske backpackertur

En rigtig populær måde at rejse på blandt unge, hvis man altså er til den slags, er backpackerferien. Det indebærer altså, at man smider den store rygsæk på ryggen og tager ud på noget, man nok kunne kalde en mere primitiv ferie. Man overnatter ikke på dyre hoteller og ligger ved stranden eller poolen hver dag. Man bor derimod typisk hostel, rejser med tog og får en masse gode oplevelser på den måde. Og hvis man så ovenikøbet også vælger nogle billige destinationer, så kan man sagtens komme på en rigtig god og billig ferie på den måde. Og hvis man ikke har noget imod at bo på eksempelvis hostel og sagtens kan finde det afslappende, så er der jo intet i vejen for at vælge denne type ferie.

Prøv en afbudsrejse

Hvis man ikke så meget til denne mere “primitive” måde at rejse på, og man bare ikke er så vild med tanken om eksempelvis at sove på sovesal hver nat, så er der også andre måder at komme lidt billigere afsted på. Hvis man eksempelvis booker en afbudsrejse, kan man altså komme på en ret lækker ferie til en lidt billigere pris, fordi man netop rejser på en anden person eller families afbud. Så hvis man er mere til den klassiske charterferie, hvor man bare kommer ned syd på og hygger sig foran en pool med en drink i hånden, men måske ikke troede, at det ville være muligt som studerende, så skal man måske prøve at kigge nærmere på en afbudsrejse.

Se også:
  Alternative motionsformer fremfor det klassiske løb