Bedøm artiklen

Foråret og sommeren er endelig ved at melde sin ankomst, så hvis du skal nå at indrette, lave eller renovere din terrasse, er det ved at være på tide. Når sommerens sol står højt på himlen, kan en terrasse give grobund for hygge i haven. Den kan se ud på mange måder, og derfor kan det være svært at indrette den, så den passer perfekt til dig og dine behov. Derfor får du i denne artikel nogle tips, som du kan bruge til dit udendørs projekt.

Start med det basale

Når du vil lave en terrasse i din have, er det en god idé at starte med det basale. Hvor skal terrassen være, hvor stor skal den være? Langt de fleste vælger at lægge terrassen i forlængelsen af huset, så du kan få læ, når du bruger tid om sommeren udenfor. Hvis dit hus har et højt fundament, er du derfor nødt til at måle nøje efter, så terrassen bliver plan med udgangen fra huset.  Når du skal finde ud af, hvor stor terrassen skal være, er det en idé at tænke over, hvor mange møbler du vil have på den, hvor mange mennesker der kommer til at bruge den ad gangen og hvad den skal bruges til. Har du en lille familie, er det måske nok med en lille terrasse, hvor der kan være en udendørs sofagruppering og et terrassebord.

Hvad skal terrassen laves af?

Ofte er terrasser, der ikke er på et fundament, lavet af sten. De er nemme og hurtige at lægge, og de giver rig mulighed for at indrette terrassen med forskellige møbler. Terrasser på et fundament er dog oftere lavet af træ. Disse fås i mange forskellige farver, så der er uden tvivl en slags, der passer til dit hus og din have. Samtidig er det ofte mere behageligt at gå på træ end sten, og du på stadig indrette med alskens møbler. Vil du belægge terrassen med træ, skal du gå efter terrassebrædder, der er skabt til at modstå vind og vejr.

Se også:
  Dette skal du overveje når du skal vælge det rigtige havebord

Hvilke møbler skal terrassen have?

For langt de fleste mennesker, har terrassen et spisebord og stole hertil. Mange vælger derudover at have en sofagruppering, og laver du mad udenfor, er det også en god idé at have en grill. Når du skal vælge møblerne, skal du først og fremmest gå ud fra, hvor mange mennesker, der skal bruge udendørsarealet. Hvis I har en familie på otte, er det nemlig ikke nok med et lille spisebord, hvor der maksimalt kan være seks. Det er dog vigtigt, at møblerne kan holde til at være ude i det danske vejr. Derudover er det en god idé at forsøge at matche husets øvrige indretning. Hvis I er til knald på farverne, kan I eksempelvis udnytte dette med farvede hynder eller en farverig parasol og store krukker med farverige blomster. Er I i stedet mere til de nedtonede farver, kan I vælge at pryde terrassen med grønne planter og møbler der enten er sorte, hvide eller i træfarver.