Bedøm artiklen

Den første i hver måned er for de fleste noget at se frem til, når kontoen ikke viser røde tal mere. Det kan også være du er blandt dem, der ville ønske, at dine røde tal ikke blev endnu mere røde, og dermed også skabte et større minus. Rudekuverterne fylder på køkkenbordet, de uforudsete udgifter bliver højere, men du drømmer om at få bekymringerne af vejen. Du kan ansøge om et forbrugslån i dag, og det kan give dig et pusterum i din privatøkonomi.

Specifikke krav

Der er langt flere krav til dig, der ønsker et banklån, men mindre krav, hvis du optager et forbrugslån. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle kan optage et lån, da der stilles specifikke krav til dig fra de mange udbydere.
Du skal være opmærksom på disse krav:

  1. Alder
  2. NemID
  3. RKI eller Debitor Registret
  4. Dansk adresse og bankkonto

Du skal minimum være fyldt 18 år for at ansøge om et lån. Der er dog nogle udbydere, som har en højere aldersgrænse, så vær opmærksom på, hvad udbyderne forventer af din alder, da det kan variere.
Da det selve ansøgningsprocessen foregår online er det oftest et krav, at du har et NemID, således du kan underskrive kontakten på nettet, hvilket også vil hurtiggøre processen.
Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret kan det være vanskeligt for dig at optage et lån – det er dog ikke umuligt, så undersøg dine muligheder, hvis du er registreret.
Det er af sikkerhedsmæssige hensyn, at du skal være registreret på en dansk adresse og med en dansk bankkonto, hvor pengene kan blive overført til.

Se også:
  Disse råd kan hjælpe din virksomhed på rette vej

Få styr på dit behov

Det er nødvendigt, at du, udover de specifikke krav, gør dig overvejelser omkring det behov, du har. Der er mange udbydere på markedet, hvilket kan skabe uoverskuelighed. Men hvis du får styr på dit behov, vil din privatøkonomi takke dig. Sæt dig ind i, hvor mange penge, som skal til, for at dit behov kan blive dækket, men også hvordan du ønsker dit lån bliver sat sammen. Alt fra lånebeløb til afbetalingsperioder skal gennemtænkes. Dit ønskede pusterum i din økonomi kan opstå, når som helst, og derfor findes der også forskellige lån. Lån penge nu og få en nemmere hverdag.