Bedøm artiklen

Du er helt sikkert stødt på ordet a-kassefør. Men ved du egentlig hvad en a-kasse er? Hvis ikke, så kan du med fordel læse videre, og få mere information om a-kasser. Ellers kan du læse meget mere, og samtidig få en oversigt over de mange forskellige a-kasser på denne side på Ecomia.

Hvad er en a-kasse?

Først og fremmest bør du vide, at ordet a-kasse betyder arbejdsløshedskasse. En a-kasse hjælper dig, når du er mellem jobs. Den giver dig økonomisk støtte i form af dagpenge. På denne måde er du fri for at ende på kontanthjælp. De penge som a-kassen udbetaler i form af dagpenge, kommer fra en kombination af statslig støtte og medlemskontingent. Medlemskab koster kontingent for de fleste, men studerende kan f.eks. få a-kassemedlemskab gratis mange steder. De dagpenge som a-kassen betaler til dig, hvis du er arbejdsløs, kommer dog ikke til dig, hvis ikke du opfylder følgende krav:

  • Du skal være ledig/arbejdsløs
  • Du skal have været medlem af a-kassen i et år
  • Du skal opfylde et krav om indkomst eller beskæftigelse.
    eks. skal du have haft arbejde svarende til 52 uger indenfor de sidste 3 år
  • Du skal være aktivt jobsøgende og klar til at påtage enten en fuldtidsstilling eller deltidsstilling, alt efter medlemskabstype

De mange fordele ved en a-kasse

Der er mange fordele ved at være medlem af en a-kasse, men langt den største fordel kommer i form a økonomisk sikkerhed. Muligheden for at være økonomisk sikret, i tilfælde af arbejdsløshed, er ofte grunden til at folk melder sig ind i en a-kasse. Men a-kasser tilbyder også andre services, som du kan nyde godt af.
F.eks. kan du få adgang til kurser vedr. jobansøgning og cv-skrivning. Du kan få rådgivning om karrievalg og mulighed for at deltage i diverse arrangementer. Det kan dog betale sig at undersøge de forskellige muligheder, da de mange tilbud varierer fra a-kasse til a-kasse.

Se også:
  Få hjælp til at løfte byrden på lageret: investér i fleksibelt løfteudstyr