Bedøm artiklen

Det giver en stor frihed at køre selv, når du skal på ferie med familien. Med det kræver lidt forberedelse for at sikre, at turen bliver en succes. Vi har samlet vores tre bedste råd til dig, så du husker det hele.

 

  1. Pak bilen sikkert

Det er lidt af en kunst at pakke bilen korrekt og sikkert. Vægten skal fordeles rigtigt, så bilens styreegenskaber ikke bliver påvirket alt for meget. Sørg for at lægge de tungeste kufferter og tasker længst inde i bagagerummet, så vægten ligger i midten af bilen. Læg de lettere ting og dét, du får brug for undervejs på turen øverst i bagagerummet, hvor de er nemme at komme til. Så skal du ikke endevende hele bilen, hvis I bare skal bruge jeres toiletsager eller et par sandaler.

 

Læg ikke løse ting på hattehylden eller bagsædet! For eksempel vil en fyldt halvliters flaske ramme dig med, hvad der svarer til 30 kilo, hvis du bremser hårdt op med 80 km. i timen.

 

  1. Husk de vigtige papirer og udstyr

Det er ærgerligt at skulle sætte ferien på pause, fordi bilen skal have vejhjælp eller fordi, du er kommet til at glemme nogle dokumenter. Når du kører til udlandet, skal du have bilens originale registreringsattest og dit internationale kørekort med. Derudover skal du huske:

 

  • Det grønne (ansvarsforsikring) og det røde SOS-kort (kaskoforsikring). Begge kort kan du få hos dit forsikringsselskab.
  • DK-skilt på bilen på mindst 11,5 x 17,5 cm.
  • Motorvejsmærkat, hvis du kører til eller gennem Schweiz eller Østrig. Den kan du bestille hos FDM.
  • Advarselstrekant, pulverslukker, førstehjælpskasse, sikkerhedsvest – og i nogle lande gule sikkerhedsveste til alle i bilen.
Se også:
  3 tips til en hyggelig venindedag

 

Det kan også anbefales at have et abonnement på vejhjælp, der dækker i hele EU, så du kan få vejhjælp, hvis I er uheldige at gå i stå eller køre i grøften. Du kan få et overblik over forskellige vejhjælpspakker her.

 

  1. Gør turen til en oplevelse

Det er hverken sikkert eller sjovt at vende rundt på dag og nat, når du kører på ferie. Du kører bedre og mere fornuftigt, når du er frisk og udhvilet. Prøv derfor at gøre turen behagelig for alle i bilen ved at planlægge nogle gode stop undervejs – både korte pauser på rastepladser og længere pauser med en afstikker til en landsby, et naturområde eller en forlystelse for hele familien. Tyskland har eksempelvis mange, skønne byer, som er en destination i sig selv. Prisniveauet er lavere end i Danmark, så I får mere for pengene på hoteller, campingpladser og restauranter.

 

Længere strækninger kan selvfølgelig ikke undgås. Det kunne derfor være en god idé at finde en lydbog, som hele familien kan lytte til og blive underholdt af. Selv de mindste vil synes, at det er hyggeligt, når I alle sammen lytter med.

 

Kør trygt ud i det blå Falck Vejhjælp og Europadækning.