Bedøm artiklen

Hvilket lån man skal vælge er meget svært at sige. Er du studerende eller har du fuldtidsjob, har du høj eller lav indkomst? Der er mange parameter der skal tages højde for.  Alt efter hvilket lån du vælger, skal du altid tænke på, at det skal betales tilbage.

Når du skal vælge et lån, er det vigtig at du laver en grundig research – Det betaler sig i sidste ende. Ofte er udbyderne gode til, at skjule alt det med småt, og det er derfor meget vigtig at være omhyggelig, med at finde det rigtige lån, til lige netop dit behov.

Det kan være meget svært, at finde hoved og hale i de forskellige lånetyper og vælger man det forkerte lån, et lån som ikke passer til ens økonomi, kan det blive til en gæld, der er meget svær at komme ud af. Derfor er det meget vigtig, at du gør dig nøje overvejelser inden du beslutter hvilket lån du skal vælge.

  • Hvor mange penge skal jeg bruge?
  • Hvor hurtig kan jeg betale dem tilbage – Vær realistisk!?
  • Hvad er AOP (årlige omkostninger i procent)
  • Hvor høj er renten?
  • Er der etableringsgebyr eller andre gebyr?
  • Hvornår kan jeg opsige aftalen?

De lån som umiddelbart er de billigste lån, (hvis man ser på renten) er ikke altid billige – ofte så har de flere gebyrer, og dermed kan de blive meget dyrere, end de ved første øjekast så ud til at være. Renten kan svinge meget, hvilket også afhænger af, om hvor stort et beløb der er tale om, og hvor længe det skal løbe. Renten er den procentdel du betaler af det lånte beløb, hvorimod ÅOP er procenterne af det samlede beløb incl. diverse gebyrer. Det er ikke til at sige hvilket lån du skal vælge, da der er så mange faktorer der spiller ind. Hvis du har lavet dit forarbejde godt, er der nemmere at vælge den rigtige udbyder som passer til dig og dine behov.

Se også:
  Find den rigtige gave til ham

Det kan være en stor hjælp, at sætte forskellige lån op imod hinanden, på siden Monni.dk er det muligt at få et overblik over de forskellige lån – Dette gør, at det er nemmere og overskue alle lån, renter og gebyrer, samt se hvilket lån, der passer til lige netop din økonomi.

KVIKLÅN TRODS RKI:

At man er blevet registret i RKI kan der være mange grunde til, det er ikke altid kun fordi man har ”brugt” pengene og derfor ikke kan betale – Det kan være sygdom, mistet sin indtægtskilde, eller noget helt tredje, der gør at man ikke er i stand til at betale sine rater.

Kommer man i den situation, at man ikke kan betale det aftalte beløb på raten, er det vigtig at kontakte låneudbyderen med det samme, og få lavet en anden afdragsordning. Hvis man kommer ud for, at man ikke kan betale de afdrag som man har indgået ved lånets indgåelse, kan det betyde, at der kommer endnu flere renter og gebyr på lånet, et sådan lån kan være vanskeligt at komme ud af, da det ofte er meget høje gebyr der bliver tillagt. Låneaftalen skal hele tiden vedligeholdes, ellers kan det ende med at man bliver registreret i RKI eller i debitor registret.