Bedøm artiklen

Det er ikke nemt at købe hvidevarer. Udvalget er stort og differentieret, og som uvidende kan det virke som en jungle. Mange har derfor svært ved at vælge de rette hvidevarer til deres behov. Det betyder, at mange ender med at købe de forkerte hvidevarer, der ikke harmonerer med deres behovsafgrænsning.

Hvis du selv står over for at skulle købe nye hvidevarer og er i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad ift. det rette valg, så finder du herunder en række gode tips, der kan hjælpe dig godt på vej.

1. Kig efter energimærkningen

Det er ikke sjovt at betale flere tusinde kroner om året i yderligere strømudgifter, fordi du har valgt en vaske- eller opvaskemaskine, der er for dyr i strøm. Derfor er det vigtigt, du kigger efter energimærkningen, når du skal købe hvidevarer. Det inkluderer alt lige fra en kombiovn til et nyt køleskab.

2. Størrelsen er vigtig

Hvidevarer laves i mange størrelser. Derfor er det vigtigt, du har fokus på at vælge modeller i rette størrelse. Det er ikke sjovt at komme hjem med et køleskab, der er 8 cm. for bredt til udskæringen i køkkenet. Derfor er det vigtigt, du måler op, inden du tager på udkig, så du er sikker på, at størrelsen passer.

3. Prisen er vigtig, men ikke vigtigst

De færreste mener, det er spændende at spendere mange tusinde kroner på nye hvidevarer. Det ændrer dog ikke på, det er nødvendigt. Omvendt skal du ikke blot vælge den dyreste model, fordi du kan. Hold øje med prisen, men lad den ikke styre dit valg – og husk samtidig på, at købe i henhold til dine behov.

Se også:
  Låneberegner, for dig der vil regne den ud

4. Ydeevnen er vigtig

Når du skal købe hvidevarer, så er det vigtigt at ydeevnen er i top. En vaskemaskine, der ikke kan centrifugere ordentligt er f.eks. ikke meget værd. Et køleskab, der ikke køler optimalt er heller ikke meget værd. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på dette aspekt, når du skal vælge dine nye hvidevarer.

Hvordan gør jeg med finansiering?

Hvis du er nødt til at købe en ny vaskemaskine, fordi den gamle er stået af, men ikke har de nødvendige finanser, så kan det være svært. Det er dog ikke noget, der betyder, at det er umuligt. Du kan finde flere løsninger i forhold til finansiering af dine nye hvidevarer, hvilket bl.a. inkluderer afbetaling hos forhandlerne.

Føler du ikke, det er den rette løsning eller står du i registreret i RKI, hvilket umuliggør dette valg? I så fald skal du blot finde et hurtig lån trods RKI. Du kan derfor sagtens låne penge, selvom du står i RKI, uanset om de lånte midler skal finansiere en ny vaskemaskine eller nyt tøj til garderoben.

Er der ikke tale om en akut problemstilling, bør du i stedet spare penge op. På denne måde undgår du at gældsætte dig selv for at finansiere købet af eksempelvis et nyt køleskab eller en opvaskemaskine, der er bedre end den, du har nu.