Bedøm artiklen

Et rygestop kan for mange virke som et helt umuligt mål at opnå. Måske har man allerede forsøgt sig med diverse nikotintyggegummier eller -plastre, eller man har forsøgt sig med en ”kold tyrker”. Det har måske virket i et par uger, og så er man faldet i igen til en fest med vennerne.

Det er virkelig svært at stoppe med at ryge. For det er ikke blot et spørgsmål om den afslappende effekt af nikotinen. Rygning handler om meget mere end bare det. Der er både et socialt aspekt i det at ryge, men også bare selve følelsen af at ryge virker afslappende og beroligende for mange. Mange rygere nyder en smøg efter en hektisk dag, hvor de roligt kan køre tankerne gennem hovedet. Derfor er et rygestop så svært, men man kan imødekomme mange af forhindringerne ved at kigge nærmere på e-cigaretter.

En ny måde at ryge på

Med en e-cigaret får man nikotinen, som man kender det fra den almindelige cigaret. Men i modsætning til nikotintyggegummi og nikotinplastre skaber e-cigaretten en ny måde at ryge på. Med en e-cigaret er det damp i stedet for røg, som man indånder, og derfor er det meget ligesom at ryge en cigaret. Så det afslappende og meditative element i det at ryge, får man også med en e-cigaret.

Med en e-cigaret går man heller ikke glip af det sociale ved at ryge. Det er tit, når vennerne går udenfor til en fest for at ryge, at selv den stædigste rygestopper falder i. Men med en e-cigaret kan man bare følge med og nyde hyggen og fællesskabet sammen med vennerne.

Se også:
  Hvorfor er det en god idé at tage ud at spise?

Et billigere, sundere alternativ

Når man skifter fra tobakscigaretter til e-cigaretter, letter det også på pengepungen. Det er langt billigere at ryge e-cigaretter end almindelige cigaretter. Men det er også langt sundere. Med e-cigaretten undgår man de skadelige giftstoffer, der følger med en almindelig cigaret, men man undgår også at udsætte sine nærmeste for den farlige passive rygning, som også knytter sig til almindelige cigaretter. Ved at klikke her kan du blive klogere på e-cigaretter.