Bedøm artiklen

Bitcoins blev for alvor populære i perioden mellem 2015 og 2017, hvor kursen på Bitcoins steg nærmest eksplosivt. I dag er Bitcoins heftigt omtalt, og det er muligt at betale med den online valuta hos mange danske og endnu flere udenlandske virksomheder. Derfor er der heller ingen grænser for, hvad du kan købe med Bitcoins. Er du nysgerrig på, om Bitcoins er noget for dig, og hvordan du kommer i gang, får du her et par gode råd, så du ved, hvor du skal starte.

Få styr på fagtermerne

Systemet bag Bitcoins er ikke helt simpelt, og derfor er det utrolig vigtigt at sætte tid af til at forstå nogle af de centrale begreber, hvis du ønsker at komme rigtigt i gang med den virtuelle valuta. Først og fremmest vil du støde på begrebet mining. Meget forsimplet kan det siges, at ligesom decideret minedrift foregår ved at grave guld ud fra bjerge, foregår Bitcoin mining ved at grave i et virtuelt bjerg af data. Selve udgravningen finder sted ved, at computeren skal gætte, hvor den næste Bitcoin er henne. For at finde ud af dette, skal et komplekst regnestykke løses. På samme måde som deciderede minearbejdere får sværere ved at finde guld, jo mere der er fundet, er det også med Bitcoins – jo mere, der mines, des mere komplicerede bliver regnestykkerne, der skal til for at finde Bitcoins. Andre vigtige begreber er blockchain og Bitcoin wallet, som du kan læse meget mere om på http://cryptoinvesting.dk/bitcoin/, hvor du også kan få den fulde forklaring på Bitcoin mining.

Se også:
  Få styr på julegaverne i god tid

Invester aldrig mere, end du har råd til at tabe

Uanset hvordan eller hvor meget, du kunne tænke dig at investere i Bitcoins, kan du ikke helt komme udenom at skulle tage nogle forholdsregler. Selvom møntfodens værdi er vokset imponerende meget siden dens spæde start, så har kursen også haft tilbagegang, og det er ganske enkelt umuligt at forudsige, hvordan den kommer til at være i fremtiden. I den forstand er enhver investering i Bitcoins et sats, som du må være villig til at tage og måske miste på i sidste ende – et sidste råd er derfor aldrig at investere flere penge i Bitcoins, end du har råd til at miste.