Bedøm artiklen

De dampfyldte elektroniske cigaretter, også kendt som e cigaretter, har vundet indpas de seneste år. De ses oftere og oftere, og det bliver mere og mere normalt at lugte de søde vaniljeagtige lugte fra dampene rundt omkring i bybilledet. E cigaretternes sundhedsmæssige perspektiver har været meget omdiskuterede, og der er ingen tvivl om, at det klart er sundest helt at kvitte nikotinen fra smøger og e cigaretter. Men er du afhængig ryger, og vil ikke leve uden nikotin, så får du her 3 gode grunde til, hvorfor du bør skifte til e cigaretter fremfor almindelige cigaretter.

 

1. Du sparer penge

Grundet de sundhedsskadelige elementer ved tobakscigaretter, er disse pålagt høje gebyrer. Det vil sige, at det er dyrt at ryge. Dampcigaretter indeholder ikke tobak, og har derfor ikke de samme gebyrer, hvilket vil sige, at de er billigere. Du kan altså spare en masse penge ved at skifte fra tobak til damp.

 

2. Du kan ryge, hvor du vil

I det danske samfund er der rigtig mange restriktioner omkring rygning. Du må ikke ryge på mange offentlige steder, og det bliver sværere og sværere at finde en bar, hvor man må ryge inden for. De samme restriktioner gælder ikke for de elektroniske cigaretter – dampene fra e cigaretterne er ikke sundhedsskadelige, og de fordufter hurtigt i modsætning til tobaksrøg. Dampene generer ikke omgivelser, og de er ikke skadelige for miljøet, hvorfor du må ryge, hvor du vil. Husk dog, at det ikke er alle, der gider at lugte til de vaniljedampe, der kommer fra din elektroniske cigaret.

Se også:
  Ny frisørsalon i hjertet af Herning

 

3. Du indånder færre giftstoffer og bliver sundere

Den bedste grund til at skifte til dampcigaretter er, at du undgår alle de farlige giftstoffer, der er i tobak. Som tidligere nævnt er e cigaretter stadig omdiskuterede, men det er helt sikkert, at du ikke indånder lige så meget farligt stads ved at benytte e væske og e cigaretter.